Nyhemshallen - Mullsjö
18 december 2021
15:00

Referat: Mullsjö AIS - IBK Lockerud Mariestad

Då har vi spelat sista matchen för året, som både vi ledare och tjejerna längtat efter att få spela matcher. Som tjejerna har utvecklats under denna perioden som vi inte haft möjlighet att spela några matcher mkt tack vare att vi har fortsatt tränat på under hela uppehållet.

Matchen mot Mullsjö blir tuff och jämn, man kan ana lite redan på uppvärmningen att det är svårt att tagga till. Första perioden så märks det att vi inte riktigt är där i fokus och vi är lite loja det sprudlar inte om oss ELLER är det motståndarna som gör det väldigt bra antagligen ligger sanningen någonstans mitt i mellan. Vi saknar absolut inte chanser men hela matchen speglas av mycket bra målvaktsspel ifrån bägge lagen. Första perioden slutar 0-0.

Andra perioden så gör Mullsjö 2 täta mål och vårt spel hackar lite även i denna perioden. Men även vi har chanser til att göra mål men vi är inte tillräckligt distinkta i skottet "kladdar" lite för mkt. Perioden slutar 2-0 till Mullsjö vilket också är resultatet inför tredje.

Nu manar vi tjejerna att verkligen gå in i situationerna och ge allt i sista då vänder vi detta. Tyvärr så får vi inte riktigt bort bollen i början och Mullsjö gör 3-0 men efter det så ser man kanske för första gången i matchen att vi går all in för det och vi börjar ta över matchen mer och mer. Vi gör även 3-1 i sjätte matchminuten och nu börja tjejer tro på det. Chanserna radades upp och tillslut med 4.30 kvar så gör vi 3-2 nu är det nära. Tjejerna ger verkligen allt dom sista minuterna och det är väldigt nära en kvittering men Mullsjö drar längsta strået och vinner matchen med 3-2.

Men sammanfattningsvis när halva säsongen har gott så är mer än godkänt som vi presterat. Fortsätt att ge 100 på varje träning så kommer vi att fortsätta vår utveckling.